kitesurf oktatás

F-One Bandit 8 vs. North Dice Teszt - kitesurf oktatás

F-One Bandit 8 vs. North Dice Teszt

Bandit8(2015) versus Dice 2015

Elöljáróban
Nem forgalmazzuk egyik ernyőt sem és semmilyen érdekünk nem fűződik eladásukhoz.

A Teszt

Azért választottuk ezt a 2 kiteot az összehasonlításra,mert sokkal több a közös vonás bennük mint az eltérés.Mindkét kite-al minden tesztelő elégedett volt minden körülmények között : 15-től 35 csomóig 4 héten át tesztelték sima,choppy,kis- és nagy hullámos vizen is.Az ernyők tartósságát 4 hét túl rövid idő tesztelni,így erről nem írunk.

A Dice kicsit lágyabb,kevésbé agresszív a Bandithoz képest.
Ugrásoknál a Dice puhábban tesz le,a Bandit kissé erőteljesebben emel de a landolás sem olyan lágy mint a Dice-nál.
Az alsó széltartománya a Dice-nak kicsivel jobb.(a weboldaluk leírása szerint nem,de a tesztelők szerint igen).
Élesedést tekintve nagyjából egyforma mindkét kite.
A Bandit kicsit hangosabban repül,főleg irányváltásoknál a hasa kissé rezeg,de ez a teljesítményét nem zavarja.A Dice csendesebb.
A Dice gyorsabb,a bár lágyabban kezelhető.Ez a 2 tulajdonságbeli különbség nem jelentős,de minden tesztelő érzékelte.
A Bandit a freestyle területén kissé jobb,a Dice pedig a ‘fun faktor’-ban tűnt erősebbnek.-Bár egy másik tesztmagazin szerint a Dice alkalmasabb a freestyle-ra az ‘élénksége’ miatt.
A széllyukak és pöffök kezelésében mindkét kite-ot egyformán jónak találtuk. Érdekes,hogy a régebbi Banditokra a nagy húzóerő volt jellemző és általában kisebb méretet használhattunk a többi kite-al összehasonlítva, újabban már fordult a kocka : a Bandit8 és 9-es szériák alsó széltartománya már jóval kisebb lett, a teszben pl. azonos szélben mindig 1 négyzetméterrel kisebb Dice -t kellett  használnunk.A Bandit most a felső széltartományra helyezte a hangsúlyt : túlvitorlázva is könnyen kezelhező marad,mindez az újítás alsó széltartománya rovására történt.

Összegzés
Mindkét kite széltartománya hatalmas,nagy ugrások,loopok és hullámlovaglás – ezekben minkét kite kitűnő.Mindkét ernyőt jó vételnek tartjuk szinte bármely tudásszintre és körülményekre.

Megjegyzés : kezdő kiteosoknak talán megfontolandó passzívabb,kevésbé reagáló kiteot választani mint pl. a North Rebel vagy Cabrinha Radar vagy éppen az Ozone Catalyst a Decathlonból stb. az ”easy to use” kategóriából. A Dice és a Bandit inkább a ”do it all” kategória,de ezekkel is könnyen meg lehet tanulni kiteozni ráadásul később sem kell lecserélni egy haladóbb kite-ra.

By with No Comments 2 273

Related Posts

No posts were found for display

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien