kitesurf oktatás

Kitesurf setup - kitesurf oktatás

Kitesurf setup

A kitesur ernyő összeszerelése

A kite ernyő földre helyezése a megfelelő pozícióba és a zsinórok kiterítése majd csatlakoztatása a kite-hoz kiemelet jelentőségű és precizen meg kell tanulni. A kite ernyőt  csak egyféle képpen,a szélnek háttal lehet a földre helyezni.A zsinórokat viszont lehet a kite eleje felé ill. a háta mögé is kiteríteni. Most ezt  a két módszert ismertetjük :

kitesurf oktatás 2

1 .Először nézzük meg azt az esetet,amikor a széllel megegyező irányba terítjük ki a zsinórokat,tehát a kitesurf ernyő hasa felé :

kitesurf

SZÉLIRÁNY

A Bár piros fele a jobb oldalon van,ezért az indításkor át kell fordítani 180 fokot!

Előnyei ennek a módszernek : 1. Egyszerű a kite zsinórokat ellenőrizni 2.: Nincs erő akite ernyőben egészen addig amíg fele nem állunk az indítás helyzetbe.

2. És a másik lehetőség :A zsinórokat széllel szembe terítjük ki  a kite háta felé:

 

kitesurf g

SZÉLIRÁNY

A Bár piros oldala a bal oldalon van !

Előnye ennek a módszernek : 1. Nem kell megfordítani a bárt az induláskor, eleve a megfelelő pozícióban van. 2.:Keskenyebb vagy kisebb területen könnyebb a kite indítása ha így készítjük elő. Hátránya : 1.:Nehezebb ellenőrizni,hogy a zsinórok jól vannak-e bekötve.2.: a kite ernyő rögtön a power zónában van ami kezdőknél növeli a rizikót. 3.: Előfordulhat hogy a hátsó zsinór a kite átfordításakor beakad az ernyő szélébe.

 
By with No Comments 0 682

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien