kitesurf oktatás

kitesurf elmélet, különböző kite szervezetek - kitesurf oktatás

kitesurf elmélet, különböző kite szervezetek

Melyik a legjobb tematika  a kite tanuláshoz?

Nézzük sorra a kitesurf szervezetek tanítási módszereit

Először az IKO tanmenetét nézzük át,valószínűleg manapság ez a legelterjedtebb.A részletes programjukat itt lehet elolvasni:  http://www.kitesurf.suli.hu/iko-kitesurf/ 

PRO : egész világon elfogadott egységes metodika,bevált. Bár a többi is , csak ezt többet reklámozták így jobban elterjedt.

KONTRATámogatja a nagycsoportos oktatást,ami a a szervezetnek és az oktatóknak az érdeke, a vendégeknek nem.

Itt most csak összefoglaljuk aa főbb jellemzőit. Alapvetően három nagy egységre bontja le a rendszerét és ezeknek a pontos nevei a következők : 1 .Szint : Discovery/ azaz felfedező vagy teljesen kezdő ,2 szint  Intermediate/közép és a 3.szint az Independent,ami már önálló gyakorlást feltételez. Nézzük a három szint jellemzőit : 

A Level1 vagy Discovery csak  a legalapvetőbb dolgokat tartalmazza.Itt még a kite deszkát elő sem vesszük, csak a kitesurf ernyő reptetésének elméletével és gyakorlatával foglalkozunk valamint a biztonsági szabályok részletes megtanulásával.Az IKO mindig kihangsúlyozza ,hogy nagy hangsúlyt fektet a biztonságra,ami valóban a legfontosabb dolog, de a többi szervezet is hasonlóan nagy figyelmet fordít rá.  A Level1 csomag összesen 13 támakört tartalmaz és alaposan lerakja az alapjait a további fejlődésünknek.

A Level 2 – Második szint amelyet Középszintnek nevez valójában még mindig egy nagyon kezdő szint,hiszen waterstartra és az első siklásokra még csak itt kerül sor. A deszkahasználat és az ernyőkezelés összehangolása kissé több időt vesz igénybe,így a stabil siklásig való eljutás türelmet és gyakorlást igényel, bár különösebben nehéznek nem mondható,mindenki meg tudja tanulni.

Level3 – Ez fejezet már a normál félszeles sikláson túl tartalmazza az élesedést,sőt a szörfhöz hasonló jibe fordulást és továbbsiklást fordított állásban, az utolsó fejezetben pedig az ugrások elméletét is  részletezi.Ezeket a fejezeteket részletesen is be fogjuk mutatni .

A következő nagy kitesurf szervezet a VDWS német szervezet lesz.

 

By with No Comments 0 741

Related Posts

No posts were found for display

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien