kitesurf oktatás

Kitesurf | jelzések - kitesurf oktatás

Kitesurf | jelzések

A kitesurf sportban nemzetközileg meghatározott jelzések megtanulása nagyon fontos, mivel az oktatód ezek segítségével fogja megadni a különböző utasításokat a vizen. A kite zsinór általában 25  méter hosszú , tehát legalább ilyen távolságra van az oktató a tanulótól.Ehhez társul még a szél és hullámok zaja, ezért is van szükség az egységes jelzések ismeretére. Ezt minden kitesurf-ös ismeri bárhol is kite-ozunk a világban, így az ernyőfeladást,ernyőlevételt és egyéb jelzéseket mindenhol ismerik és segítenek a kitesurf közösségekben egymásnak.Nézzük át a nemzetközileg használt kitesurf jelzéseket :

  1. Hüvelykujj felfelé mutat = készen állok a kite ernyő indítására. A Segítő addig nem engedi el a kite ernyőt,amíg ezt a jelzést nem mutatjuk neki.

2.OK. Minden rendben.

3.Hüvelykujj lefelé mutat = Nem állok még készen a kite indítására! A segítő nem fogja elengedni az ernyőt.

4. Ebbe az irányba menj !

5. Fordulj meg !

6. Menj ebbe az irányba !

7. Egyik kézzel a fejtetőre mutatunk = Le akarom tenni a kite ernyőt ! Ilyenkor ha van a közelben kitesurf-ös,akkor biztosan segíteni fog ha látja ezt a jelzést.

8. Tartsd az ernyőt 1 óra állásban  és megyek hozzád ! 1 óra állásba kicsi a kite húzóereje így a segítő könnyen utoléri.

9. Hagyd a kite ernyőt a vizen, megyek segíteni ! Tehát ne próbáljuk meg újraindítani a kite-ot, várjuk meg a segítőt.

10.Vezesd a kite-ot 11 óra állásba !

11. A szélablat tetejére vezesd a kite-ot ! Itt nincs húzóereje vagy csak nagyon kicsi.

12. Vezesd a kite-ot 1 óra állásba !

Az óra számozásával meghatározott pozíciókat tanuljuk meg  a szélablak fejezetből !Ezek csak az alapvető jelzések voltak ,  a további jeleket az ehhez kapcsolódó kövezkező kitesurf jelzések 2 fejezetben láthatjuk.

By with No Comments 0 795

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien