kitesurf oktatás

Kitesurf setup 2 - kitesurf oktatás

Kitesurf setup 2

A kitesurf összeszerelése | a zsinórok  és amikre figyelni kell
A kitesurf ernyő zsinórjainak bekötéséhez ismernünk kell a kitesurf részeinek neveit ezért előtte ezt olvassuk át itt : a kitesurf részei
A kitesurf zsinórok helyes bekötését elméletben és gyakorlatban is precizen meg kell tanulna, a nem megfelelően beállított felszerelés veszélyes lehet.
1.: A középső 2 zsinór (az első zsinórok) a kite belépő éléhez csatlakoznak, ez a nagy felfújt fő tube-ot jelenti
2.: A Bár széléről kiinduló hátsó zsinórok vagy irányító zsinórok a belépő él legvégéhez vagy a kilépőélhez csatlakoznak a kite ernyő típusától függően : a képen a belépőélhez csatlakozik mindegyik zsinór, de a szélső=hátsó zsinórok a belépő él legszéléhez, a középső=első zsinórok pedig a belépő él középső részéről kiinduló bekötőrendszer végeihez.
 
 kitesurf lines
 
A kitesurf ernyő indítása előtt mindig mégegyzser ellenőrizni kell a zsinórokat !
6 kiemelt pont az ellenőrzéshez :
1. A kite ernyő külső felére a vezető él közepére mindig elegendő nehezéket rakjunk,ellenkező esetben  a szél a földön sodorhatja a kite-ot ami az ernyőnek is árt és  a zsinórok  is összeakadhatnak. A legjobb nehezék  a homok, de a kite deszka a papucs oldaslával  a kite ernyő vezető élének közepére támasztva is megfelelő.Egyéb nem éles tárgyak is megfelelőek lehetnek.  A képen homokkal rögzítik :
 
 
2. Ellenőrizzük,hogy a bár piros fele melyik oldalon van ! Ha a kite háta felé terítettük a zsinórokat akkor bal oldalt van a Bár piros fele. Ha a kite hasa felé terítettük  a zsinórokat ,akkor bár piros fele a jobb kéznél van.
3. Még a zsinórok bekötése előtt ellenőrizzük,hogy a zsinórok párhuzamosan futnak,sehol nem kereszteződnek. Ellenőrizzük,hogy nincs-e csomó valahol a zsinórokon. A ráakadt hulladékokat is távolítsuk el. Bekötés után ismét ellenőrizzük a párhuzamosan futó zsinórokat!
4.Akkor csatlakoztassuk  a zsinórokat a kite-hoz,amikor készen állunk az indulásra, azaz a mentőmellény,trapéz,sisak stb. rajtunk van.
5. A zsinórokat úgy helyezzük le a szélablak széle felé, hogy ne legyenek megfeszülve, de túlzottan lazák se.
6.Olyan segítő indítsa  a kite-ot ,aki tudja hogyan kell helyesen feladni : az ernyőt megfelelően megfogni és a szélablak szélén feladni.

kite

 
 Ha a zsinórok nem megfelelően vannak bekötve, akkor nem lesz teljes kontrollunk a kite ernyő felett, ami balesethez vezethet.A bekötés után is végezzük el az ellenőrzést : a Bár széléről kiinduló két hátsó zsinórt fogjuk a kezünkbe és sétáljunk végig a bekötési pontig, ellenőrizve,hogy a nincs sehol csomó vagy kereszteződés, valamint  a megfelelő helyre vannak bekötve. A biztonsági rendszer ellenőrzése is nagyon fontos a kite indítása előtt ! Segítőnket kérjük meg, hogy tartsa megfeszítve a zsinórokat és végezzünk pár vészkioldást.Ez az ‘izommemória ‘ szempontjából is lényeges, így éles helyzetben már automatikusabb lesz a mozdulat.
By with No Comments 0 847

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien