kitesurf oktatás

Milyen kite deszkát árul a Decathlon? - kitesurf oktatás

Milyen kite deszkát árul a Decathlon?

Érdekes a honlapjukon a leírás : a teljesen kezdő kiteosoknak is ajánlott miközben közép és haladó szinten is kiváló.Általában egy kite deszkát vagy kezdő vagy pedig haladóbb szintre terveznek,a két tulajdonság ellentétes így nem igazán lehet 1 deszkába sűríteni mindkettőt.A következő tesztből kiderült,hogy ez inkább egy erős középszint és a felett optimális deszka mintsem kezdőknek való,bár a 136 x 40.5 cm-es paraméterekből is már lehet következtetni erre(kezdőknek 140cm-től indulnak a deszkák és szélességben is inkább 42-44cm körül vannak).De nézzük a tesztet :

Ami kiemelkedő :
– ingyenes élethosszig tartó garancia ITT (nem teljeskörű,de azért megnyugtató )
– a 299 eurós árban a lábtartó pad,a papucs és a szkegek is benne vannak ( a legtöbb deszka mindenzek nélkül is jóval drágább)
– élesedés/ szél felé haladás tulajdonsága kiváló

Ami nem tökéletes :
– Kissé rigid,merev deszka,nem igazán komfortos érzés vele kiteozni
– A dizájn lehetne jobb is, főleg a deszka teteje
– A papucsok 1-2 tesztelő szerint nem elég kényelmesek,a többség szerint nincs vele semmi gond.

Menettulajdonságok :

A deszka alján kialakított ‘channel’-eknek köszönhetően rendkívül jól lehet vele élezni és élesedni is.Az élesedés=szél felé haladás fontos tulajdonság egy kezdő
számára,bár minden szinten fontos.Az élezés és popup viszont amiben szintén nagyon jó a deszka már egyáltalán nem a kezdők területe.Ez a deszka freestyle-ra(trükkök-ugrások) teljesen alkalmas,sőt csizmás kötést rászerelve is jó ezen a téren. Viszont a jó freestyle tulajdonságú deszkák nem igazán optimálisak kezdőknek : a lágyabb,komfortosabb és nagyobb méretű deszkák valók kezdő,közép-kezdő szintre.(a legtöbb deszkával meg lehet tanulni kiteozni,itt most a ‘mire a legoptimálisabb a
deszka ? ‘ a kérdés. Gyakorlott kiteosoknak a deszka pozitív meglepetés : nagyon lehet vele élezni-elpattintani a vízről,reaktív,érdekes deszka. A kérdés csak az,kiknek tervezték ezt a deszkát? A haladók általában a legnagyobb márkák deszkái közül választanak és amíg a Decathlon kite ernyő kínálatában az Ozone ott van a legnagyobb márkák között,addik a Tribord a kite deszka piacon egyenlőre hátul szerepel.Kezdőknek pedig nem a legoptimálisabb választás,de használható.

Összegzés :

Ár-érték arányban a piacon nincs vetélytársa a deszkának.Kezdő kiteosoknak az áruház honlapja szerint megfelelő,a tesztelők szerint viszont ez inkább egy erős középszintű deszka,jó krajcolási és ugrás tulajdonságokkal.Egyenlőre nagyon kevés teszt jelent meg erről a deszkáról és a kite beach-eken se nagyon szoktuk ezt a márkát látni.Összességében a deszka jó,csak az a kérdés kiknek? : főként 75kg-nál nem nehezebb középszintű kiteosoknak – a tesztelők szerint.

Summary
Author Rating
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Tribord
Product Name
TRIBORD ZERUKO
Price
eur 299
Product Availability
Available in Stock
By with 1 comment 1 428

One comment on “Milyen kite deszkát árul a Decathlon?”

  1. Erős Közèphaladò

    ÈN megmondom őszintèn: az árához kèpest egèsz jòt,de azèrt vannak jobbak/persze nem ennyièrt./.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien