kitesurf oktatás

szörftábor - 10 FONTOS tudnivaló

képes szörftábor oldal esős napokra

windsurf tábor
szörftábor
Written by: Windsurf Akadémia
Date Published: 03/17/2017
4.1 / 28 stars
tengerparti szörftábor panorámakép

tengerparti szörftábor panorámakép

szörf tábor

szörf tábor

funny windsurf camp

utazás a rodoszi szörftáborba augusztusban.

Nekünk szörftábor résztvevőknek rendkívül fontos a TERMÉSZETVÉDELEM ,ezért erről is ejtünk néhány szót az alábbiakban.
Egy-egy ország sajátos jellege kialakulásában fontos szerepe van a természeti adottságoknak s ezek közül idegenforgalmi szempontból nem utolsósorban a növény- és állatvilágnak. Az ember megjelenése óta a fiórában-faunában egyaránt nagy változás ment végbe. E jelenség párhuzamosan bontakozott ki a gazdasági és ipari élet nagymérvű fellendülésével; az ember igen sok helyütt átalakította, megváltoztatta az őstermészet arculatát. Magától értetődő folyamat ez, de ahogyan erősödött, úgy ébredt fel a társadalomban annak az igénye, hogy legalább egyes részleteiben, a legalkalmasabb helyeken gátat vessen a természetes állapot pusztulásának, megmentse a ritkulóban, vagy kiveszőben levő növény- és állatfajok tenyész-, ill. tartóz-kodási helyeit, az értékes és szép tájrészleteket. Gondolnunk kell a jövőre: amit a nemtörődömség és a gondatlanság ma el-pusztít, semmiféle modern technika nem támaszthatja fel újra A szörftábor résztvevői igyekeznek megőrizni a jelen, illetve a jövő számára a természet ősi értékeit, nemcsak azért, hogy gyönyörköd-tessen, hanem azért is, hogy a tudományos megfigyeléseket, kutatásokat is elősegíthesse.

Mi szörftábor szervezők mindig figyeljünk oda a természet védelmére !

Magyarország a növény- és állatvilág és általában a termé-szeti értékek tekintetében bizonyos mértékig sajátos helyzetben van. Hazánk Európa szívében helyezkedik el, a különböző távoli égtájak hatásainak mintegy ütközőpontjában. A dél-délnyugatról érkező mediterrán hatás legerősebben a Dunántúl déli részén érezhető, de kisugárzása kimutatható mind a növény-, mind az állatvilág vonatkozásában is a Mátra és a Bükk déli lejtőjén, sőt kisebb mértékben még a Sátoros-hegyekben is. A nyugat felől érkező úgynevezett atlanti hatást az Alpok nagy masszívuma eltéríti eredeti irányából és hozzánk észak-nyugatról érkezik. Az innen kapott szelek hozzák az ország területén lehulló csapadék zömét, erősen befolyásolva ezzel éghajlatunkat s vele a növény- és állatvilág kialakulását is. Kisebb mértékű a keletről és délkeletről érkező pontusi hatás, de nyomai ennek is kimutathatók. Hazánk éghajlatát e hatások együttese alakítja ki.

szörftábor nyáron

szörftábor

Hozzájuk igazodnak a mezőgazdasági, erdészeti, kertészeti kultúra lehetőségei és idegenforgalmi tekin-tetben is igen jelentős e hármas, klimatikus hatástól kialakított természeti változatosság, átmenet-jelleg. Az északibb népek turistái nálunk bizonyos értelemben a „délvidéket” keresik, a nyugati államok felől jövő vendégek nagy érdeklődést mutat-nak az árvalányhajas pusztai flóra, a — sajnos — nagy kiter-jedésű szikesek másutt nem igen látható sajátságai, az egykor hatalmas mocsárvilág megmaradt kis foltjainak madárvilága iránt (a Hortobágyon átmenő vadlibák százezres csapatai, a Sas-ér, a Kis-Balaton kócsagjai Európa-szerte híresek, az alföldi földi kutya, az erősen pusztuló „magyar strucc” a túzok, a Nyírség nevezetessége: Bátorliget jégkorszak utáni időkből fennmaradt növény- és állatkülönlegességei a szakembereket és laikusokat egyaránt érdeklik). A vadászsporthoz vonzódók Európa min-den államában, sőt a kontinensen túl is jól tudják, hogy alig zsákmányolhatnak másutt olyan kapitális gímszarvasagancso-kat, dámszarvaslapátokat mint a magyar erdőkben; 1965 nya-rán az eddigi világrekordot messze túlszárnyaló agancsot viselő őz is nál k Martonvásár mellett került terítékre. Mindamellett a természet védelmének igénye hazánkban csak meglehetősen elkésve jelentkezett. Szerte a világon számos helyen létesültek már nemzeti parkok, természetvédelmi terüle-tek, amikor nálunk még csak a kezdet kezdetén topogtak. 1909-ben jelent meg az első körrendelet, amely felhívta a tör-vényhatóságokat: Jrják össze a területükön levő, védelemre hivatott különlegességeket. 1912-ben született meg az első ren-delet, amely megvédendőnek jelentette ki a pusztulóban levő természeti ritkaságokat. Sajnos, papiros-rendelet maradt, a vé-delem gyakorlati megszervezése nem következett be, bár fel-terjesztések, feliratok légiója ostromolta az ez ügyben illetékes minisztériumokat. Eredménytelen maradt a Természettudomá-nyi Társulat, az Erdészeti, Kertészeti, Gazdasági Egyesületek, a Földrajzi Társaság, az Ornitológiai Központ és más intézmé-nyek buzgólkodása is. A Magyar Tudományos Akadémia 1925-ben pályázatot hirdetett egy, a természetvédelem hazai problémáit összefoglaló mű megírására!Köszönjük a cikk beküldését egyik clubtagunknak,Istvánnak.

Summary
Event
szörftábor KITE SUP
Location
SUP Akadémia,Balaton
Starting on
május 24, 2017
Ending on
május 26, 2017
By with No Comments 1 577

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien